Brecht Loterman Managing Director Chef & Knife

   Onze slijpservice

   Chef & Knife is een slijpdienst voor chefs, professionals en hobby-koks. Sinds 2019 werken we samen met een groot aantal gerenommeerde gastronomische restaurants in Vlaanderen. Top chefs vertrouwen op Chef & Knife voor de kennis en zorg van onze slijpexpert. Kwaliteit en service is onze grote prioriteit. Chef & Knife is gespecialiseerd in het slijpen en herstellen van Europese en Japanse messen.

   Hoe slijpen wij?

   Messen vergen vakkundigheid en precisie om een perfect scherpe snede te verkrijgen zonder de integriteit van het staal en het mesprofiel te schaden.

   Onze messenslijper evalueert elk mes apart op het type staal, mesprofiel en staat van de snede. Zo kiest hij de meest geschikte slijpmethode en kan een perfecte afwerking bereikt worden.

   Met het slijpproces van Chef & Knife verwijderen we een minimale hoeveelheid aan staal en herstellen we het profiel in zijn oorspronkelijke staat. Dit zorgt voor een fijne en sterke snede die langer meegaat.

   Bij Chef & Knife gebruiken we geen agressieve industriële machines die de delicate messen oververhitten. We hebben aangepaste tools en werken volgens de traditionele methoden. Daarnaast bieden we een traditionele Japanse service aan op waterstenen. Roterende waterstenen en een watergekoelde bandschuurmachine uitgerust met speciale schuurbanden worden gebruikt voor zwaardere herstellingen. Elk mes wordt gepolijst en krijgt een behandeling met strop voor een spiegelafwerking en een haarscherp resultaat.

   Onze expertise en vaardigheid zal het beste in jouw mes naar boven halen.


   Slijpmachine Kleine Messerladen Chef & Knife
   Brood mes slijpmachine Chef & Knife

   Wat slijpen wij?

   • zakmessen zonder kartels

   • broodmessen

   • tafelmessen

   • keukenmessen

   • mes vleesmolen

   • cirkelmes, rond snijmes vleessnijmachine

   • huishoudschaar

   • kappersschaar

   • mandoline

   • zwaard

   • dolk

   • tondeuse messen (nog niet beschikbaar)

   • ...

   Slijpservice voor zowel particulier als professional

   Jouw passie is onze voldoening!

   Eigen ophaaldienst

   We voorzien een ophaaldienst voor restaurants. We halen de messen op en bezorgen ze jouw geslepen terug binnen de 2 dagen. Kan je jouw messen niet missen, dan krijg je een ruilset in de plaats. Ophalingen kunnen ingepland worden 24/7. Voor horeca binnen een straal van 80 km en een minimum van 10 messen. 

   Dropp off in onze locker

   Wij beschikken over lockers aan ons atelier in Brakel. Hierin kan je jouw messen makkelijk en veilig achterlaten. Vul je gegevens in op de kaart in de locker en wij nemen contact op van zodra de messen geslepen zijn. Je hoeft maar  2 dagen te wachten op je messen.

   Verzending via post

   Messen kunnen via verzending naar ons toegestuurd worden voor een slijpbeurt. We bezorgen jou de geslepen messen terug via aangetekende zending. Vermeld duidelijk naam, adres en mailadres bij de verzending en breng ons op de hoogte dat we jouw pakketje mogen verwachten.

   Dropp off bij onze slijppunten

   Je kan zonder afspraak langs gaan in één van onze dichtstbijzijnde slijppunten voor een slijpbeurt. Wikkel je messen en scharen in een stevige handdoek ter bescherming. Vervolgens slijpt Chef & Knife jouw messen in het eigen atelier te Brakel.

   Maak een afspraak

   Kom langs in ons atelier in Brakel en breng de messen persoonlijk binnen voor een slijpbeurt. We helpen jou zo snel mogelijk. Ten laatste de volgende dag kan je jouw geslepen messen terug mee naar huis nemen.