Slijpservice

Chef & Knife is een slijpdienst voor chefs, professionals en hobbykoks. Sinds 2019 werken we samen met een groot aantal gerenommeerde gastronomische restaurants in Vlaanderen. Top chefs vertrouwen op Chef & Knife voor de kennis en zorg van onze slijpexpert. Kwaliteit en service is onze prioriteit. Chef & Knife is gespecialiseerd in het slijpen en herstellen van Europese en Japanse messen.

Ophaaldienst

We voorzien een ophaaldienst voor restaurants. We halen de messen op en bezorgen ze jouw geslepen terug binnen de 2 dagen. Kan je jouw messen niet missen, dan krijg je een ruilset in de plaats. Ophalingen kunnen ingepland worden 24/7. Voor horeca binnen een straal van 80 km en een minimum van 10 messen.

Dropp off

Kom langs in ons atelier en breng de messen persoonlijk binnen voor een slijpbeurt. We helpen jou zondag snel mogelijk. Ten laatste de volgende dag kan je jouw geslepen messen terug mee naar huis nemen

Post

Messen kunnen via verzending naar ons gestuurd worden voor een slijpbeurt. We bezorgen jou de geslepen messen terug via aangetekende zending. Vermeld duidelijk naam, adres en mailadres bij de verzending en breng ons op de hoogte dat we jouw pakketje mogen verwachten.

   Prijslijst slijpservice

   Dubbelzijdige messen

   prijzen exclusief btw

   schilmes 2 EUR 
   lemmet tot 10 cm 5 EUR
   lemmet van 11 cm - 19 cm 7 EUR
   lemmet van 20 cm - 30 cm 8 EUR
   tomatenmes 10 EUR
   broodmes 12 EUR
   mandoline 12 EUR
   cirkelmes snijmachine (normale schade) 12 EUR
   set messen cuttermachine 12 EUR
   cirkelmes snijmachine (extra) 22 EUR

   Enkelzijdige messen

   prijzen exclusief btw

   lemmet tot 14 cm 21 EUR 
   lemmet van 15 cm - 20 cm 25 EUR
   lemmet van 21 cm - 30 cm 28 EUR
   herstellen punt 8 EUR
   herstellen profiel 25 EUR

   Scharen

   prijzen exclusief btw

   convex kappersschaar < 15 cm 22 EUR 
   convex kappersschaar > 15 cm
   25 EUR
   standaard kappersschaar < 15 cm 18 EUR
   standaard kappersschaar < 15 cm 20 EUR
   huishoudschaar < 15 cm 6,5 EUR
   huishoudschaar > 15 cm 8,5 EUR   Onze slijptechniek

   Messen vergen vakkundigheid en precisie om zo een perfect scherpe snede te geven zonder de integriteit van het staal en het mesprofiel te schaden.

   Onze messenslijper evalueert elk mes apart op het type staal, mesprofiel en staat van de snede. Zo kiest hij de meest geschikte slijpmethode en kan een perfecte afwerking bereikt worden.

   Met het slijpproces van Chef & Knife verwijderen we een minimale hoeveelheid aan staal en herstellen we het profiel in zijn oorspronkelijke staat. Dit zorgt voor een fijne en sterke snede die langer meegaat.

   Bij Chef & Knife gebruiken we geen agressieve industriële machines die de delicate messen oververhitten. We hebben aangepaste tools en werken volgende de traditionele methoden. We bieden een traditionele Japanse service aan op waterstenen. Roterende waterstenen en een watergekoelde bandschuurmachine uitgerust met speciale schuurbanden worden gebruikt voor zwaardere herstellingen. Elk mes wordt gepolijst en krijgt een behandeling met strop voor een spiegelafwerking en een haarscherp resultaat.

   Onze expertise en vaardigheid zal het beste in jouw mes naar boven halen