Kikuichi
Waarom kiezen voor een Japans mes?

Wanneer je de eigenaar bent van een Kikuichi, dan heb je een stukje Japanse geschiedenis in huis. Kikuichi maakt sinds 1267 samoerai zwaarden en gebruikt die ervaring en vakmanschap nu al meer dan 150 jaar voor het vervaardigen van de allerbeste keukenmessen. Aan één mes werken minstens vier meester ambachtslieden elk met hun eigen specialiteit, waaronder het smeden en scherpen van het lemmet.

Elk Kikuichi mes draagt het Chrysanthemum logo. Als zwaardsmid van de Japanse Keizer verkreeg Kikuichi het recht om dit koninklijk symbool te gebruiken ten teken van superieure kwaliteit en excellentie.

De Nickel Warikomi Damascus serie (NWD) is uitgerust met een dun lemmet en is uitzonderlijk licht in gewicht. Dit maakt het enorm vlot en behendig bij het gebruik. Het lemmet bestaat uit 45 lagen staal met een prachtig Damascus patroon.

Dit is de Kurouchi carbon clad serie. Kuro betekent zwart en verwijst naar de donkere coating op het mes. Deze afwerking ontstaat bij het verhitten, nadien wordt enkel de snede terug glad gepolijst. De kurouchi is een stevig mes dat wat zwaarder in de hand ligt. Met een hardheid van HRC62 blijft de snede lang scherp.

De Kurouchi afwerking in combinatie met het walnoothouten handvat geeft dit mes een unieke uitstraling en maakt het een blikvanger in jouw keuken. Let wel deze serie is vervaardigd uit koolstofstaal. Indien het lemmet lang nat blijft, bestaat de kans op roesten.