Is een houten snijplank onhygiënisch?

Bacteriën komen op jouw snijplak terecht door het verwerken van rauw voedsel. Rauw voedsel kan ziekmakende bacteriën bevatten die bij onvoldoende schoonmaken in de snijplank kunnen overleven. Salmonella en Campylobacter zijn daar voorbeelden van, deze laatste is de meest voorkomende oorzaak van voedselvergiftiging.

Brecht Loterman • Managing Director Chef & Knife

Om de hygiëne te garanderen gebruik je best verschillende snijplanken voor het versnijden van rauwe producten en bereide producten. Hou je het toch liever simpel denk dan goed aan de volgorde van het versnijden. Eerst verhitte producten, dan gefermenteerd en pas nadien rauwe voedingsmiddelen. De gouden regel is om nooit verhitte producten te gebruiken op een oppervlak waar voordien rauwe voedingsmiddelen zijn bewerkt.

Enkele leuke ideeën voor houten snijplanken: 

https://www.frankfurter-brett.de/

https://broinwood.com/collections

Auteur: Chef & Knife (info@chefandknife.be)

Volledige artikel: https://www.linkedin.com/pulse/snijplanken-met-een-geurtje-brecht-loterman/